KÖBE Biztosító Derecskei KépviseletKÖBE
KGFB
CASCO
ÖNRÉSZBIZTOSÍTÁS
LAKÁSBIZTOSÍTÁS
GYAKORI KÉRDÉSEK
AJÁNLATKÉRÉS
LETÖLTHETŐ ADATLAPOK
ELÉRHETŐSÉGEK
EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK
Statisztikám megtekintése

A Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE) 1996-os alapítása óta egyenletesen fejlődik, üzleti filozófiája szerint a lépésről lépésre elvet követve.
Az Egyesület tevékenységét az Alapszabálynak megfelelően non-profit alapon, de eredményesen végzi.

Az alapítás óta eltelt több mint tizenkét esztendőben, minden évben a Küldöttgyűlés döntése alapján az Egyesület gazdálkodása során képződött eredményt tőkefeltöltésre, szolgáltatásfejlesztésre fordította és a következő év kedvező biztosítási díjainak kialakításánál vette figyelembe!

Honlapom, remélem, segítséget nyújt Önnek abban, hogy megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb gépjármű biztosítási feltételeket. Készséggel állok információval, szaktanácsadással az Ön rendelkezésére a kedvező díjú kötelező gépjármű felelősségbiztosítási, casco, vagy a lakásbiztosítási módozatainkról. 

2008.03.01-től lehetősége van arra, hogy ne csak a gépjárművét, de otthonát is Egyesületünknél biztosítsa.


A KÖBE 1996. szeptember 24-én alakult az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény és az Állami Biztosítás Felügyelet tevékenységi engedélye alapján. Az alapító tagok a FUVOSZ és tagszervezetei, magánszemélyek továbbá egyéb szervezetek voltak. Az egyesületet társadalmi szervezetként a Fővárosi Bíróság 61.110/1996 szám alatt jegyezte be nyilvántartásába.

Az alapítás előkészítésében jelentős szerepet vállalt Peredi Péter, a FUVOSZ főtitkára, Dr. Trunkó Barnabás, a MABISZ főtitkára, Dr. Asztalos László, az ÁBIF elnöke, Kepecs Gábor az ÁB-AEGON vezérigazgatója, Ragályi István, az ÁB-AEGON vezérigazgató-helyettese és néhai Dr. Muzsay Géza, aki a Glória Biztosító vezérigazgatója volt.

Az alapítást követően az Egyesület munkáját Patai Mihály a Hungária Biztosító elnök-vezérigazgatója segítette.

Egyesületünk egyszerre társadalmi szervezet és biztosító is, ebből adódik, hogy a tagjaink sajátjuknak tekinthetik a biztosító egyesületet, hiszen a tagok összessége alkotja a biztosítót. Egyesületünk tevékenységét az Alapszabálynak megfelelően nyereségérdekeltség nélkül, tehát non-profit alapon - de eredményesen - végzi. A képződött eredményünket tőkefeltöltésre, szolgáltatásfejlesztésre fordítjuk és kedvező biztosítási díjaink kialakításánál is figyelembe vesszük.
Az 1996. évi alapítása óta eltelt több mint tizenkét esztendőben, az egyesület taglétszáma, díjbevétele és vagyona is dinamikusan fejlődött!

Az egyesületi tagok biztosítási szerződéseinek a száma 2009. év elején meghaladta a 160.000 darabot. Díjbevételünk 2008-ban több mint 7.5 milliárd forint volt és közel 11.000 darab kárt rendeztünk. Az 6 milliárd forintot meghaladó tartalékalapunk garanciát ad arra, hogy a tagtársaink által okozott károkat biztonsággal rendezni tudjuk.

A tagtársaink teljes körű biztosítási védelmét szavatolja, hogy neves európai viszontbiztosítókkal kötöttünk - (köztük fő viszontbiztosítási partnerünkkel, a világ legnagyobb viszontbiztosítójával) - viszontbiztosítási szerződést.

Egyesületünk tagja a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) és a Biztosító Egyesületek Nemzetközi Szövetségének (AMICE).
Felügyeleti szervünk a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.www.kobederecske.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!